Meteen naar de inhoud

Koppeling digitale meetapparatuur met online tekentool garDsign

  • 3 min gelezen

Dit artikel is eerder gepubliceerd door GarDsign in januari 2021.

Het team van garDsign denkt voortdurend na over verbeteringen die het werken in de online tekentool nóg eenvoudiger, nauwkeuriger, sneller of handiger maken. Helemaal nieuw is de digitale koppeling met marXact: digitaal inmeten was nog nooit zo eenvoudig!

Koppeling meetapparatuur

Met de ontvanger van marXact is het mogelijk om op basis van satellietsignalen op centimeters nauwkeurig een positie te bepalen. “Met onze ontvanger kun je punten, lijnen of veelhoeken maken. Dankzij de koppeling met garDsign, kunnen garDsign-gebruikers de digitale meting rechtstreeks in hun online tekening opslaan. Je creëert op deze manier eenvoudig én heel gedetailleerd een kaart met allerlei punten, waarmee je op de centimeter nauwkeurig data kunt genereren”, vertelt Mustafa Cakiroglu namens marXact.

Nauwkeuriger

De UNI-GR1 van marXact is eenvoudig in gebruik: “Op verzoek geven we demonstraties op locatie, maar onze instructievideo op YouTube is voor de meeste mensen al afdoende, het wijst zichzelf! Als je overweg kunt met een smartphone, kun je ook digitaal inmeten met onze hardware. We hebben de handen ineen geslagen met de makers van garDsign om tuinprofessionals met onze hard- en software samen vooruit te helpen. Bij het maken van een tekening weten ze door gebruik te maken van de UNI namelijk precies hoeveel ruimte ze hebben én hoeveel materialen ze moeten inkopen. Als je precies weet hoeveel vierkante meter gras of klinkers je nodig hebt, kun je immers veel nauwkeuriger de offerte samenstellen.”

Sneller en minder fouten

De hardware van marXact is nodig voor het inmeten. Dankzij de koppeling met garDsign wordt de gemeten data doorgestuurd naar de vertrouwde online tekentool. Eén van de toekomstige gebruikers van marXact is Harry de Winkel, eigenaar van het gelijknamige hoveniersbedrijf uit het Gelderse Klarenbeek. Hij ontwerpt al jaren digitaal zijn tuinen via het garDsign-programma. “Ik kwam de meetapparatuur van marXact op social media tegen en had wel interesse, mits het mogelijk is het systeem te koppelen aan de online tekentool die ik al jaren naar tevredenheid gebruik. Want mij leek het vooral nuttig als ik de data uit het apparaat rechtstreeks in mijn digitale ontwerpen kan zetten.”

YouTube video
Waarom innoveert Hoveniersbedrijf Harry de Winkel met een marXact meetstok?

Een groot voordeel van de producten van marXact is volgens De Winkel vooral dat hij zo grote tuinen makkelijker kan inmeten. “Je kunt ook het uitzetwerk, bijvoorbeeld van een organisch gevormde vijver, op de online tekening met punten kunt aangeven. Je hoeft niets in de tuin zelf uit te meten, je zet het gewoon op de tekening uit. Omdat de hardware van marXact tot op de centimeter nauwkeurig werkt, is het risico op meetfouten nihil. Het maakt mijn werk eenvoudiger.”

Ook de communicatie van de hovenier naar andere experts verloopt duidelijker, denkt De Winkel: “Als je een kraanmachinist inhuurt, kan die man aan de hand van de online tekening een vijver tot op de centimeter precies uitgraven. Er komt niet eens meer een touwtje aan te pas! En vroeger had je een grondwerker nodig om bijvoorbeeld de hoogtes in een tuin aan te geven met een laser. Ook dat kun je nu via marXact en de koppeling met garDsign eenvoudig in de tekening verwerken. Je werkt sneller en met minder fouten!”

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over jouw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die jij hebt verstrekt aan hen of die zij hebben verzameld over jouw gebruik van hun diensten. Uiteraard zijn al deze gegevens geanonimiseerd.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.