Meteen naar de inhoud

Van studeren tot online adverteren, Nicks verhaal

  • 4 min gelezen

Onze collega Nick begon precies 1 jaar geleden als afstudeerstagiair bij marXact. 366 dagen later heeft hij een vaste aanstelling binnen ons Business Development team. Hoe heeft hij dit jaar beleefd en welk advies heeft hij voor nieuwe collega's?

Nick vertelt je er alles over in zijn column.

Sprong in het diepe

Toen ik voor het eerst bij marXact kwam, werd ik meteen onderdeel van het team. Ik weet zeker dat jij dat gevoel ook kent, misschien door lid te worden van een bedrijf, sportteam of club. Ik nam meteen een sprong in het diepe en ging met Mustafa mee naar de levering van een bestelling, wat betekent dat ik zowel de UNI-GR1 als een klant op mijn eerste dag zag. En tijdens mijn tweede week? Nou, ook toen heb ik het kantoor amper gezien en in plaats daarvan op onze stand gestaan tijdens de Infra Relatiedagen. Dat zegt veel over werken bij marXact, we doen dingen grondig, anders en geen één dag is hetzelfde.

Mijn eerste indrukken waren gelijk correct! Een jong bedrijf, een groeiende startup met veel technische kennis binnen het team die een ouderwetse industrie betreedt. Na een jaar kan ik gerust zeggen dat we al die dingen zijn. We weten veel over digitaal inmeten en hoe we anderen kunnen helpen daarmee vertrouwd te raken. Tijdens mijn stage deed ik dit door op de afdeling Marketing te werken en tegelijkertijd mijn scriptie te schrijven. Content schrijven, foto's posten op onze sociale mediakanalen en ervoor zorgen dat marXact aanwezig is op het internet- dit waren allemaal deel van mijn taken tijdens de stage.

Een aantal van hen maakt nog steeds deel uit van mijn werk. Ik ben verantwoordelijk voor onze online advertenties en zorg er nog steeds voor dat we gevonden kunnen worden op Google en dat nieuwe leads blijven binnenkomen. Als je marXact belt en ervoor kiest om in contact te worden gebracht met Sales, ben ik vaak de persoon die de telefoon opneemt. Ik beantwoord je vragen en kan, als je wil, een demo inplannen met Jürgen of Mustafa. Ik heb ook contact met internationale leads en werk aan relaties en verzoeken over de grens, wat perfect samenvalt met mijn afgeronde opleiding Ondernemerschap & Retail Management.

Werken bij een startup waar alles nog in ontwikkeling is, was even wennen. Zo brengen we regelmatig nieuwe functies uit, ontvangen vaak verzoeken van nieuwe markten en bovendien - of misschien daarom - verandert ons bedrijf. We groeien snel en nog niet alles staat vast, zeker in vergelijking met een organisatie die jaren geleden is opgericht. Maar we doen het meer dan prima, er is alleen wat fantasie en bereidheid nodig om taken uit te voeren die niet direct horen bij je functieomschrijving. En door de kennis die ik het afgelopen jaar heb opgedaan, ben ik daar snel aan gewend geraakt.

Mijn advies

Ik heb twee adviezen, voor zowel nieuwe stagiaires als nieuwe collega's. Ik raad iedereen die stage bij ons komt lopen aan te laten zien dat ze affiniteit hebben met onze klanten en bereid zijn om te leren. Niet alleen meer over je eigen vakgebied, maar ook over onze producten en hoe we degenen ondersteunen die digitaal inmeten. Je krijgt veel vrijheid en werkt zelfstandig, met een begeleider die je wil helpen datgene te leren wat je hoopt.

Als je als fulltime collega bij ons bedrijf komt, laat dan juist zien wat je waard bent. Laat ons ervaren wat je weet, kunt en meeneemt naar marXact. Ik schrijf dit omdat je een directe bijdrage levert aan onze toekomst en ik kan niet wachten om te zien wat die voor ons in petto heeft!

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over jouw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die jij hebt verstrekt aan hen of die zij hebben verzameld over jouw gebruik van hun diensten. Uiteraard zijn al deze gegevens geanonimiseerd.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.