Meteen naar de inhoud

Elefant Racing vertrouwt op marXact voor snellere resultaten

  • 3 min read

Duitse studenten van de Universiteit van Bayreuth werken samen in het kader van de non-profitorganisatie Elefant Racing, een eigen Formula Student Team. Om de betrouwbaarheid van het ontwikkelde autonome systeem en hun winkansen te verbeteren, zochten zij contact met het Nederlandse bedrijf marXact om hen te helpen sneller en nauwkeuriger geodata te creëren dan ooit te voren, dankzij het gebruik van de UNI-GR1 GNSS-ontvanger.

Een snel studentenraceteam

Elefant Racing is een onafhankelijke studentenorganisatie met een educatief doel. Elk jaar ontwerpt, fabriceert en test een nieuw team van 70 studenten van verschillende majors een eigen ontwikkelde nieuwe racewagen met één stoel. Het begon in 2004 met verbrandingsmotoren, sinds 2011 wordt de auto elektrisch aangedreven. Voor de auto van 2021 implementeert het team een volledig autonoom systeem.

In de zomermaanden strijden ze wereldwijd op verschillende Formula Student Events op de bekendste Formula One Racetracks tegen andere studententeams. Het project gaat over leren, vriendschappen sluiten en anderen inspireren voor innovatie.

Nauwkeurige resultaten

Een deel van de driverless competitie bestaat uit het uitvoeren van verschillende statische en dynamische disciplines. De dynamische evenementen vereisen om op een baan te blijven die wordt gemarkeerd door pylonnen. De UNI-GR1 helpt het team om de kwaliteit van de algoritmen te verbeteren door het verschil te meten tussen grondwaarheidsgegevens, geleverd door de UNI-GR1, en de schatting van de positie van de pylon.

Jeroen Methorst, Marketing Executive bij marXact: “Onze UNI-GR1 maakt gebruik van satellietsignalen om een punt of lijn tot op de centimeter nauwkeurig te maken. In dit geval is het de positie van een pylon of ander obstakel. Die gegevens worden in real time opgeslagen in een persoonlijke data cloud, waardoor ze onmiddellijk kunnen worden bekeken en, indien nodig, het team ter plekke wijzigingen kan doorvoeren."

De UNI-GR1 heeft een essentiële impact op het succes van het project, aangezien de gegevens de maatstaf vormen voor het schattingssysteem van de pylon positie. Elefant Racing is in staat om de verbeteringen bij elke iteratie te meten.

Aan boord komen

Methorst: “Elefant Racing vertegenwoordigt de Universiteit van Bayreuth, wat ons nauw aan het hart ligt bij marXact. We geloven sterk in de kracht van onderwijs en jezelf ontwikkelen, ook anderen daarbij helpen. Dus toen we door dit team werden benaderd en met hen spraken via Teams, sloot dit mooi aan. Onze UNI-GR1 ontvanger voorziet Elefant Racing van de data die ze nodig hebben om dat voordeel te geven om zich te onderscheiden van de concurrentie.

En eerlijk gezegd, het gebruik van onze producten voor een wedstrijd als deze is eigenlijk heel tof, toch?”

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.