Meteen naar de inhoud

Digitaal inmeten brengt efficiënte mobiliteit in beweging!

  • 2 min gelezen

Dit artikel is eerder gepubliceerd door de Vakbeurs Openbare Ruimte in december 2020. Vakbeurs Openbare Ruimte is een een tweedaags event voor overheidsinstanties en organisaties die werken binnen de Nederlandse openbare ruimte en wordt gehouden in september 2021.

Mobiliteit draait om vervoer en transport, om het verplaatsen van personen of goederen. Maar hoe mobiel ben jij en hoe goed verplaats jij je tijdens je dagelijkse werkzaamheden? Digitaal inmeten brengt efficiënte mobiliteit in beweging, met makkelijk mee te nemen apparatuur die je niet hindert in je eigen mobiliteit.

Soepele bewegingen, automatisch en fysiek

Draaien, bochten en afslaan. Deze voorbeelden gelden voor zowel verkeersmobiliteit als je eigen bewegingen. Door te kiezen voor digitaal inmeten, kies je voor centimeter nauwkeurig resultaat. Punten, lijnen en polygonen op een (kadastrale) kaart geven weer hoe en waar een weg loopt, inclusief onder meer stoepranden en stopborden. Safety first, zeker wanneer het gaat om verkeersveiligheid. Gebruik maken van de apparatuur van marXact betekent een handzame koffer en gemakkelijk mee te nemen meetstok in je auto en op locatie. Zo blijf je zelf ook mobiel!

Mobiele toegang

Je meet alle elementen van verstandig bepaalde mobiliteit in met de UNI-GR1 GNSS ontvanger. Deze ontvanger maakt gebruik van satellietsignalen om centimeter nauwkeurige locaties te berekenen en punten op een kaart te plaatsen. Hierdoor weet je precies waar drempels, rotondes en stoplichten deel uitmaken van de huidige of toekomstige verkeerssituatie. Deze informatie kan direct worden opgeslagen in een persoonlijke data cloud, waartoe jij of je collega’s toegang hebben vanaf kantoor, huis of iedere andere gewenste locatie. Helemaal 1,5 meter proof! Het enige wat je nodig hebt om toegang te krijgen tot deze data, is een computer of ander apparaat met wifi of mobiele data. Daarnaast maak je gemakkelijk handige exports in CSV of DXF, om data direct te verwerken en reviewen.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over jouw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die jij hebt verstrekt aan hen of die zij hebben verzameld over jouw gebruik van hun diensten. Uiteraard zijn al deze gegevens geanonimiseerd.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.