Meteen naar de inhoud

Bepaal zelf je openbare ruimte met de UNI-GR1

  • 2 min read

Dit artikel is eerder gepubliceerd door de Vakbeurs Openbare Ruimte in december 2020. Vakbeurs Openbare Ruimte is een een tweedaags event voor overheidsinstanties en organisaties die werken binnen de Nederlandse openbare ruimte en wordt gehouden in september 2021.

Ieder bouwwerk valt of staat met de juiste maatvoering, ook in de openbare ruimte. Bij de bouw van een nieuw project, toevoegen van straatverlichtingen en putdeksel of het aanleggen of verbeteren van infrastructuur, begin je allereerst met het meten van de bestaande situatie. Daarna begint de ontwerpfase, waarbij iedere veldwerker in dienst van de gemeente zelf de gewenste situatie de benodigde informatie in punten, lijnen of polygonen inmeet met de UNI-GR1.

De UNI-GR1 voor centimeter nauwkeurig resultaat

De UNI-GR1 is een GNSS ontvanger die gebruik maakt van satellietsignalen om tot een centimeter nauwkeurig resultaat te komen. Een precies resultaat bij het uitzetten van onder meer grondwerk, funderingen of nieuwe rotondes en verkeerslichten in de openbare ruimte binnen jouw (werk)gebied, maakt het daadwerkelijke werkproces in één klap overzichtelijk: actuele en precieze data om te gebruiken voor onder meer het inkopen van mankracht en materialen, het maken van een gedetailleerde planning en het uitvoeren van gerichte omgevingscommunicatie.

Controle over data houden

Met het UNI-Complete pakket, waar de UNI-GR1 deel van uitmaakt, kunnen je collega’s inmeten in het veld, terwijl je zelf de resultaten controleert op eventuele revisie. Op kantoor en tegelijkertijd! Zo houd je de controle over alle ingemeten data, weet je direct wanneer je alle benodigde informatie hebt verzameld én sla je deze op in je eigen persoonlijke cloud omgeving. Ook exporteer je data gemakkelijk naar CSV -formaat voor Excel of DXF-bestanden om verder te werken met AutoCAD. Ook integreer je de UNI-GR1 positie of project data direct in je eigen software door de UNI-Cloud API te gebruiken of maak verbinding met een app naar keuze.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.