Meteen naar de inhoud

Werken in de (UNI-)Cloud, gebruiksvriendelijkheid staat voorop

  • 6 min read

Dit artikel is eerder gepubliceerd door Surveying Group in oktober 2020. Surveying Group biedt digital media services aan inmeetprofessionals.

Tijden veranderen snel en wat ooit als ‘normaal’ of zelfs ‘modern’ werd gezien, is misschien ‘verouderd’ naar de huidige maatstaven. We slaan verjaardagsfoto’s en video’s op op onze telefoon in plaats van een album te maken op een regenachtige zondagmiddag en bewaren boodschappenlijstjes in de Notes-app. Dat zie je ook terug in de wereld van landmeten. Steeds meer mensen meten digitaal in en slaan hun gegevens op in de cloud. Dat geldt ook voor onze klanten: door hun gemeten punten, lijnen en polygonen op te slaan in de UNI-Cloud -waar gebruiksvriendelijkheid voorop staat en gebruikerservaringen alles is.

De marXact UNI-Cloud

De UNI-Cloud is ontwikkeld door marXact, een jonge Nederlandse start-up die ernaar streeft om universele en kostenefficiënte meetoplossingen beschikbaar te maken voor iedereen, voor elk bedrijf, op elk apparaat en met elke app. Dit doel heft geleid tot hun UNI-GR1 GNSS ontvanger en bijbehorende product portfolio, ontwikkeld om een complete en uitgebreide meetervaring te creëren.

marXact CEO and co-founder Tommy van der Heijden: “Ever-since our founding in 2017, we’ve noticed that lots of companies can make improvements in how surveyed data is stored and when and how they have access to it. That is why we have created the UNI-Cloud, which we keep expending since first launching it. The UNI-Cloud is where everything comes together, as a personal data cloud for all your surveying work. Its usability is important to us, since that determines how much our customers work with it. We can all relate to that: if we don’t like the interface or speed of our smartphone, we are more inclined to replace it with a new one.”

UNI-verseel

How usability and user-friendliness are important to marXact, is to be recognized by the universal approach of working. Just look at the name of the products: UNI-GR1, UNI-Cloud, or UNI-Complete.  Van der Heijden: “All names start with the letters ‘UNI’, which stands for ‘universal’. This means that all products can be integrated directly into your own software or equipment, even if they are not produced by us. This open system allows users to choose how they want to work, not how they have to work. Their options are not limited because our products only work with each other, we have written an API (Application Programming Interface) to make connections with apps and platforms created by other software developers. We are really putting users and easy working first.” 

Verander de rol van backoffice collega’s

Door gebruikers en hun voorkeursmethode voor het verzamelen, bekijken en verwerken van gegevens nog meer in de schijnwerpers te zetten, is marXact altijd op zoek naar manieren om de bruikbaarheid te verbeteren. Nieuwe toevoegingen aan de UNI-Cloud worden regelmatig gedaan en de huidige functies worden uitgebreid om nieuwe mogelijkheden te creëren.

By storing data in the UNI-Cloud, data can be viewed directly after surveying, even without additional integrations. This means that, for example, contractors can survey out in the field, while a planner or manager can review the results immediately. This saves loads of time, since you do not have to come back to the office to import data from your GNSS receiver manually anymore. More important, driving back to the location when you’ve missed a point, is something from the past! This means your productivity will increase drastically and you can take on more jobs during a 40-hour workweek.

De rol van (back)office medewerkers nog meer veranderen, kan dankzij het werken met eerder bepaalde voorwaarden of uitgebreide profielen. Je collega’s op kantoor kunnen het project maken dat jij met gegevens gaat vullen., zelfs tot op detailniveau met labels, lagen en objecten. Jij maakt punten door in te meten en deze direct op te slaan als één van die 3 mogelijkheden. Nadat de opdracht is voltooid, toont de kaart alle gegevens in het specifieke label, de laag of het object – je kunt er zelfs voor kiezen om de resultaten van één van deze 3 weer te geven voor nog meer duidelijkheid.

Hulp op afstand

Om de gebruikerservaring en productiviteit te verbeteren, wordt de interface geleverd met een knop voor hulp op afstand. Wanneer een gebruiker een vraag heeft of op onbekend terrein komt, kan hij of zij rekenen op de hulp van het UNI-Support-team. Druk gewoon op de knop en er wordt direct gebeld naar het marXact kantoor. Door de persoonlijke pincode te gebruiken die bij elke UNI-GR1 wordt geleverd en ‘Hulp op afstand’ te kiezen in de UNI-Cloud-omgeving, kan dit team je op afstand helpen. Zelfs tot het overnemen van de controle en / of het wijzigen van instellingen om verbeteringen aan te brengen en vragen te beantwoorden. Als dat niet gebruiksvriendelijk is, weten we niet wat dat wel is!

Werken aan de toekomst met de cloud

Raoul van Ginkel is the other co-founder of marXact and its CTO. He gives a glimpse of what to expect when it comes to the UNI-Cloud and its usability. “We have so many plans and ideas for the UNI-Cloud. One is them is the possibility to import data from the office to a UNI-GR1 via the UNI-Cloud. This will increase the role of back-office employees even more, since they can prepare a survey project to its fullest extend and support their colleagues in the field even more. Time-saving and leading to more productivity as well.”

Gebruikers en gebruiksvriendelijkheid eerst

Niemand weet zeker wat de toekomst brengt voor digitaal inmeten. Wat de experts achter marXact wel weten, is dat ze gebruikers en gebruiksvriendelijkheid op de eerste plaats blijven zetten bij elke nieuwe functie of update die zij uitbrengen.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.