Meteen naar de inhoud

Digitaal inmeten gaat door, zelfs voorbij 1,5m!

  • 3 min read

Deze column is eerder gepubliceerd door Vakbeurs Openbare Ruimte Stay&Go in oktober 2020. Vakbeurs Openbare Ruimte Stay&Go is een tweedaags event voor overheidsinstanties en organisaties die werken binnen de Nederlandse openbare ruimte.

De Nederlandse samenleving ziet er anders uit dan een jaar geleden. De 1,5m samenleving heeft grote gevolgen voor de manier waarop wij wonen en werken. Vanuit huis werken is niet voor iedereen mogelijk, maar afstand houden en veiligheidsmaatregelen treffen wel. Digitaal inmeten is één van de taken die niet vanuit huis kan, marXact helpt je om dit verantwoord en volgens 2020-standaarden te doen.

Afstand bepalen en houden

Binnen de openbare ruimte wordt veel ingemeten. Van leidingen en (glasvezel)kabels in nieuwbouwwijken tot erfgrenzen voor het Kadaster en het controleren van onder meer grote waterkeringen en kleine(re) sloten voor waterveiligheid. Waar vroeger een heel team onderweg was om deze werkzaamheden uit te voeren, hoeft dat nu niet langer. Dankzij de UNI-GR1 GNSS ontvanger van marXact, kan 1 persoon inmeten en data direct opslaan in de (UNI-)cloud. Eén persoon meet in op locatie, waarna de data direct beschikbaar is voor bestuderen, revisie en controle op kantoor. Of, in deze tijden, vanuit huis. Veiliger afstand bepalen en houden kan tegenwoordig niet!

Waterschap en andere overheden

marXact CEO Tommy van der Heijden: “Het Waterschap Drents Overijsselse Delta werkt al langer met onze apparatuur en software, hun werk kan zo gewoon doorgaan. Steeds meer overheidsinstanties vragen om een demonstratie op locatie, omdat ook hun werk aanhoudt. Denk maar aan de energietransitie waarvoor nieuwe kabels en leidingnetwerken nodig zijn, het inmeten kan door één persoon gedaan worden. De overheid houdt zich aan de richtlijnen en geeft het goede voorbeeld, de samenleving draait door en toch worden werkzaamheden uitgevoerd.”

Investering terugverdiend

De gemaakte investering terugverdienen, is sneller en gemakkelijker dan je denkt. Zo meet je al digitaal in voor nog geen cent per meter of €0,04 per boom, uitgaand van een afschrijving binnen 3 jaar. Zo werk je veilig op afstand, maar met een financieel voordeel binnen handbereik.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.