Meteen naar de inhoud

De digitaal inmeetbehoefte van een hovenier

  • 3 min read

Precies zijn is een belangrijk onderdeel van het werk van een tuinman. Zijn of haar taak is veel meer dan ervoor zorgen dat alle planten en struiken water krijgen. Van het leggen van kunstgras tot het maken van bloembakken, een veranda of de meest ingewikkelde en uitdagende tuinontwerpen. Door nauwkeurig te werken, maken ze meer klanten tevreden. We zijn blij dat onze UNI-GR1 een steeds grotere rol speelt bij tuinprofessionals die nauwkeurig willen werken.

Precisie en oog voor detail

Ieder tuinontwerp is anders. Wil de opdrachtgever wel of geen pergola of vlonder? Wordt het looppad slingerend door het gras gelegd of komt er een exemplaar met ingebouwde bloembakken? Wat alle ontwerpopdrachten gemeen hebben, is dat precisie en oog voor detail van belang zijn, dat geldt eigenlijk voor al het werk in de tuin. Komt de schutting exact op de erfgrens te staan en wordt er precíes genoeg zand uitgegraven om de nieuwe vijver goed en waterdicht aan te leggen? Dan hebben we het nog niet eens gehad over lastige hoeken en draaiingen.

Belangrijke vragen bij de start van ieder project, nauwkeurige data biedt de antwoorden. Wij spraken twee hoveniers die verschillende relaties met de UNI-GR1 hebben.

Net zo universeel

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs maakt inmiddels zo’n 3 maanden gebruik van hun ontvanger. “Wij gebruiken de UNI-GR1 voor het inmeten van grotere en vaak wat lastige tuinen en ontwerpen. Zo weten we direct of het om een tuin gaat die precies recht ligt of toch wat uit de haak . We gebruiken de ontvanger vooral voor het inmeten, zodat we weten waar we aan de slag kunnen. Andersom werkt het net zo goed, dat we gemakkelijk uitzetten wat we ontworpen hebben”, aldus eigenaar Mathijs Wolfs.

Keuze gemaakt

Daarentegen heeft Hoveniersbedrijf Van Antwerpen de voordelen nog in het vooruitzicht, zij hebben zeer recent voor digitaal inmeten met marXact gekozen. Eigenaar Thomas van Antwerpen: “Waar ik het meest naar uitkijk is het nog nauwkeurig inmeten van tuinen, zeker wanneer er sprake is van lastige hoeken. Voordat wij kozen voor de UNI-GR1, was er toch sprake van minder nauwkeurige data en moesten wij meer aanpassingen op locatie doen. Dat ging ten koste van de productiviteit en bracht extra kosten met zich mee, dat is voortaan niet meer zo.”

Het zaadje geplant

Mathijs en Thomas hebben gekozen voor precisie binnen hun werk, een productievere aanpak en nog meer tevreden klanten. Centimeter nauwkeurig helpt hen om dat te bereiken, bij iedere tuin(opdracht) opnieuw.

En om in hovenierstermen te blijven: is bij jou het zaadje geplant? Wil je zelf ervaren hoe gemakkelijk uitdagende tuinontwerpen inmeten wordt en hoeveel tijd je dat bespaart? We helpen je graag verder!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.