Meteen naar de inhoud

Aannemers, stel je toekomst veilig met GNSS!

  • 5 min read

Stel je voor: je rijdt naar de bouwplaats, parkeert je bus zet de motor uit en pakt je spullen voordat je op de grond stapt waar je de dag op doorbrengt. Klaar voor actie! En zelfs onmiddellijke actie, wanneer je je goed hebt voorbereid. Of je je dag besteedt aan het leggen van stenen, het nivelleren van het gebied, het inmeten van kabels of het inspecteren van gegevens voor een gedetailleerde offerte voor een spannend nieuw project - GNSS ontvangers helpen je zo nauwkeurig mogelijk te werken en voorbereiden. We vertellen je graag hoe ze dat doen.

Contractor with GNSS receiver UNI-GR1

Wat is GNSS?

Net als bij de bouw, is het ook voor dit belangrijk om een ​​stevige basis te leggen. In dit geval, GNSS introduceren. Zoals we in ons blog ‘Wat is GNSS?’ schreven, staan de letters ‘GNSS’ voor een systeem van satellieten die samenwerken om signalen vanuit de ruimte te leveren. Dit satellietsysteem biedt zelfbepalende geo-ruimtelijke positionering met wereldwijde dekking en maakt het voor kleine elektronische GNSS-ontvangers, zoals onze UNI-GR1mogelijk een exacte locatie te bepalen.

Voeten op de grond

Als bouwprofessional moet je met beide voeten op de grond staan en nuchter blijven. Voorbereiding en aandacht voor detail op elk moment zijn alles. Sla je niet op je duim met een hamer, struikel niet over een op de grond achtergelaten stuk gereedschap en gooi geen hete koffie over jezelf tijdens een pauze. Dat weet je al en dat weten wij ook, maar voorbereiding en aandacht voor detail zijn tegenwoordig zoveel meer dan deze voorbeelden.

In deze tijd, waarin digitalisering onderdeel wordt van ons (werk)leven en elektronische apparaten worden geïntroduceerd om de werkdruk te verminderen en de nauwkeurigheid te vergroten, kun je het je niet veroorloven om niet meer up to date te blijven. Een manier om op de hoogte te blijven, is door GNSS-gegenereerde gegevens te gebruiken voor zowel voorbereiding als uitvoering. Door te werken met een ontvanger zoals de UNI-GR1, kan je tot op de centimeter nauwkeurig meten, ideaal voor zowel gedetailleerde offertes als daadwerkelijke activiteiten zoals het leggen van leidingen. Zolang je voeten en de meetpaal op de grond staan, is the sky the limit en staat je horizon vol met centimeter nauwkeurige gegevens.

Omhoog kijken

Dit is letterlijk bedoeld, want je kunt regelmatig kijken naar de led-ring van je UNI-GR1. De kleur van de led-ring geeft aan of je waterpas bent of een FIX hebt, deze wordt groen. Een klantverzoek waar we graag aan voldeden, omdat het voor zoveel gebruikers goed werkt.

Je zult waarschijnlijk ook ter plaatse omhoog kijken om te zien of er obstakels zijn. Als je zicht wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld hoge gebouwen of grote bomen, kunnen deze ook sommige signalen naar de UNI blokkeren. Dit kan leiden tot een minder nauwkeurig resultaat. Geen paniek! Het verplaatsen van de UNI of het aanpassen van de mask angles lost al veel van deze problemen op. Werkt dat niet? Dan is er altijd nog UNI-Support.

Hoofd in de wolken

Nadat je je voeten stevig op de grond hebt gezet en je ogen omhoog hebt gericht, is het tijd om je hoofd in de cloud(s) te krijgen. Met steeds meer effectieve manieren in de markt om gegevens digitaal te verzamelen, moet er ook meer gegevens worden beheerd. Het opslaan van gegevens kan steeds moeilijker worden, de voordelen van het gebruik van gegevens uit de cloudopslag zien er daardoor aantrekkelijker uit dan ooit tevoren.

Door data op te slaan in de (UNI-) Cloud ben je verzekerd van een back-up en onbeperkte toegang vanaf elke gewenste locatie. Dit bespaart vooral tijd wanneer collega's of partners deze informatie direct op kantoor bekijken. Door te werken in de cloud, kan je aan meerdere projecten tegelijkertijd werken, wat mogelijkheden biedt om sneller nieuwe klanten binnen te halen. Het helpt zelfs bij de voorbereiding die we aan het begin van dit blog noemden, omdat net verzamelde data direct kan worden gebruikt voor gedetailleerde offertes. Cloud-based opslag biedt ook meer kracht dan een laptop of desktop computer en het gebruik van deze systemen maakt aan projecten samenwerken veel gemakkelijker.

Hart voor de zaak

We geloven dat veel bouwbedrijven het helaas niet zullen redden als zij zich niet aanpassen aan deze digitale tijden. Ja, jij hebt absoluut hart voor de bouw en je klanten, maar heb jij het digitale hoofd ook? Kan je hoofd en hart scheiden om de beste bedrijfsbeslissingen te maken en om aan de eisen van uw klant te voldoen, of zelfs voordat iemand een echte klant wordt? We raden je aan om nieuwe opties te verkennen en te leren hoe digitaliseren je werk verbetert en je klaarmaakt voor bouwwereld van morgen.

GNSS geeft je een pootje

Start met digitaal inmeten met het UNI-Complete pakket voor gedetailleerde voorbereiding en perfect gelegde stenen, kabels, buizen en meer. Zet je voeten op de grond en houd de stok in je hand, kijk omhoog naar de UNI-GR1 in de lucht en houd je hoofd in de UNI-Cloud. Zie dat de toekomst van de bouw nu begint en dat GNSS je een pootje geeft.

GNSS receiver UNI-GR1 in marXact case
Tags:

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.