Meteen naar de inhoud

Tweede UNI-GR1 voor STRABAG Nederland

  • 2 min read

Onze collega Tommy bracht STRABAG Nederland hun tweede UNI-GR1 een paar weken geleden. Niet lang na de aankoop van hun eerste marXact GNSS ontvanger, zag deze wegenbouwer de mogelijkheden van digitaal inmeten. Wij vroegen hoofduitvoerder Sander Lendemeijer naar hun keuze voor een tweede UNI en welk advies hij heeft voor iedereen die voor het eerst digitaal gaat inmeten.

De eerste lijn tekenen

“Een van mijn collega’s zag marXact op een beurs, nam een visitekaartje mee en dat belandde via een omweg op mijn bureau. Wij gebruikten een andere meetstok op een project in Eindhoven, maar ik wilde iets anders. Een goedkopere stok waarmee onze jongens in het veld zelf eenvoudige werkzaamheden kunnen uitvoeren, intekenen en digitaal opslaan. Ik heb zelf de eerste lijnen getekend voor de eerste koop, zodat ik zeker wist dat de UNI precies biedt wat wij nodig hebben.”

Op de foto: Lars Koumans (links) en Sander Lendemeijer (rechts), hoofduitvoerders bij STRABAG Nederland

Punten terugzetten

“Wij gebruiken de ontvanger vooral voor inmeetwerkzaamheden bij bijvoorbeeld huisaansluitingen, kolken en putranden. Dan is het handig dat punten terugzetten heel gemakkelijk is, je hoeft eigenlijk niet te zoeken om te zien waar je bent gebleven.

In de toekomst willen we de UNI gebruiken bij het maken van offertes, omdat je vooraf al goed kunt zien waar je aan het werk gaat.”

Contact bij advies en support

“We hebben een goede relatie met Sander, met heel STRABAG eigenlijk”, zegt marXact CEO en medeoprichter Tommy van der Heijden. “We hebben niet altijd evenveel contact, dat komt doordat die jongens zelfstandig met onze apparatuur kunnen werken. Dat contact kwam weer toen zij besloten voor een tweede UNI-GR1 te gaan en ik op bezoek kwam voor een training aan nieuwe gebruikers. Gelukkig weet STRABAG dat we er altijd zijn voor advies en support!”

Sanders advies voor de eerste keer

“Zorg ervoor dat je je goed voorbereid: dat er een goede connectie tussen tablet en UNI is en dat je vooraf alle benodigde attributen en lagen al hebt aangemaakt.”

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.