Meteen naar de inhoud

Van Gogh Amsterdam & marXact connected

  • 3 min read

Van Gogh Museum Amsterdam connected met Cocon FieldWork en UNI-GR1

Afgelopen vrijdag hebben we de nieuwe manier van meten in de praktijk gebracht, eenvoudig en snel op een prachtige locatie in Amsterdam. Om het van Gogh museum voor te bereiden op de digitale toekomst zijn er nieuwe glasvezel internetverbindingen aangelegd en direct gemeten met het meten van de toekomst; de UNI-GR1 aangesloten op Cocon FieldWorkzonder enige export van cartografische of landmeetkundige gegevens!

Met één simpele klik in Speer IT's Cocon krijg je een levensecht overzicht van je glasvezelnetwerk tot in het kleinste detail. Hier worden alle fysieke en niet-fysieke elementen logisch met elkaar verbonden en geografisch weergegeven. Cocon toont je de huidige en toekomstige situatie van het netwerk en ondersteunt het volledige proces, van planning tot volledige documentatie. Werken, storingen, bouwkosten en netwerkcapaciteit worden razendsnel op je scherm getoond.

En niet alleen op kantoor, met CoconTheWeb neem je het hele netwerk mee op elk apparaat met een browser. Nu al lopen veel werknemers in het veld rond met een iPad of een andere tablet met al die glasvezelgegevens en door deze aan te sluiten op de UNI-GR1 kan je deze gegevens nu live wijzigen op basis van de centimeternauwkeurige locatie van de UNI-GR1!

Bij de aansluiting van het van Gogh museum door BAM Infra is het gehele glasvezelnetwerk ontworpen in Cocon, aangelegd met Cocon, het aangelegde netwerk gemeten in Cocon en uiteindelijk opgeleverd in Cocon. De geografische gegevens van het netwerk zijn gedurende het hele proces op één plaats gebleven, geoptimaliseerd, aangepast en gemeten met open terrein met de aansluiting op de UNI-GR1. Geen data-export, geen data-import en gemeten in open terrein terwijl de werkzaamheden werden uitgevoerd!

SpeerIt Speer IT van Gogh Amsterdam BAM Infra Eurofiber API Cloud marXact UNI-Cloud UNI-GR1 GNSS RTK ontvanger GPS Glonass Beidou Galileo L1 L2 L5 GIS BIM CLOUD Telecom

Met de real-time dataverbinding, de prijs van de UNI-GR1 en het gemak waarmee je binnen Cocon kunt meten, kan elke crew zijn eigen werk meten terwijl het importeren en exporteren van gegevens tot het verleden behoort!

Wat dit alles betekent is afgelopen vrijdag in de praktijk gebracht en in beeld gebracht, waarvan we in deze nieuwsbrief een kleine preview kunnen geven. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over deze use case en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.